fallback

Прокуратурата повдигна обвинение на Елена Йончева за пране на пари

Разследването е за извършени финансови операции с пари, за които има съмнение, че са присвоени от КТБ

16:43 | 22.01.19 г. 7

Специализираната прокуратура повдигна обвинение за пране на пари на депутата от БСП Елена Йончева, съобщават за БТА от прокуратурата.

Обвинението е във връзка с поисканите от главния прокурор през номеври 2018 г. имунитети на шестима депутати, сред които са Йончева и Веселин Марешки.

Припомняме, че Елена Йончева се отказа от имунитета си, след като през ноември 2018 г. главният прокурор Сотир Цацаров го поиска. 

Тогава беше съобщено, че въз основа на постъпил сигнал от народни представители и след извършена проверка, в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от фалиралата КТБ АД и са прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“.

Предстоят множество действия по разследването, свързани с установяване на начина на разпореждане с тези средства, както и спазване на разпоредбите на данъчното законодателство, посочиха тогава от обвинението.

Депутатът от БСП коментира през ноември, че твърденията на прокуратурата за прането на пари от КТБ са абсурдни и подобни клевети отдавна се лансират от колегите ѝ от ГЕРБ. Тя казва, че парите са използвани единствено за телевизионна техника за заснемане на документални филми.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:01 | 12.09.22 г.
fallback