fallback

Л. Шулева: На по-слабо развитите икономики е трудно да задържат младите хора

Работодателите да преценят дали да дават по два дни допълнителен годишен отпуск на непушачите, тъй като този стимул ще е за тяхна сметка, посочи бившият вицепремиер

11:43 | 24.01.20 г. 4

„На фона на широко отворените европейски врати и свободното движение на хора е доста трудно на по-слабо развитите икономики да задържат младите хора“, смята Шулева.

Според нея предвиденото заплащане на детегледачка в рамките на четири месеца за младите, върнали се от чужбина, не дискриминира родителите в България, тъй като подобна програма действа и за тях.

Бившият вицепремиер посочи, че от идеята за създаване на детски кътове в някои компании, които имат желание да ги направят, ще могат да се възползват и родителите в България.

„Държавата все пак търси баланс“, смята Шулева.

По отношение на отпуснатата сума на завърналите се семейства за наем през първата година, тя е на мнение, че това би помогнало значително на младите хора, които в повечето случаи нямат собствено жилище.

Бившият вицепремиер коментира и предложението на ВМРО непушачите да получат по два дни допълнителен годишен отпуск. По думите ѝ това до голяма степен зависи от работодателите, тъй като този стимул ще е за тяхна сметка.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:27 | 13.09.22 г.
fallback