fallback

600 метра от тунел „Железница“ вече са изкопани

Работата ми е да ви запазя живи, отбеляза премиерът по време на проверка на строежа на АМ „Струма“

15:10 | 15.04.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Около 600 метра от тунел "Железница", част от автомагистрала „Струма", вече са изкопани. Това стана ясно от думите на зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той, заедно с премиера Бойко Борисов, направи инспекция на строежа на тунела. От южната му страна вече са прокопани около 250 метра и около 370-380 метра от северната страна. Общата дължина на съоръжението ще бъде около 2 километра.

Според Борисов на строежа на АМ „Струма" работят стотици хора, които хранят семейства. Той каза, че е много доволен от напредъка. 

„Миналата седмица платихме, така че за празниците хората да имат заплати. Виждате колко сме напреднали, колко бързо става... Да похвалим работниците, всички са с маски, с каски, ръкавици. Шофьорите са карантинирани в кабините“, посочи той, цитиран от БНТ.

Борисов припомни, че тази магистрала е трябвало да бъде готова още за олимпиадата в Гърция.

„Убеден съм, че до няколко месеца ще има и ваксини, ще се намерят лекарства. Всеки ден ще започвам с едно и също: спасихме ви от мигрантската криза, искаме да запазим българите живи и здрави. Всеки друг, който си позволява да бърбори други неща, аз ще направя колкото и да ни мразят за това, всички бизнеси, които могат производствата им да работят, ще работят. Тези, които не може, ще ги компенсираме и ще им помагаме“, отбеляза Борисов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:59 | 14.09.22 г.
fallback