fallback

Каракачанов и Горанов също потвърдиха, че правителството няма да подава оставка

Левицата в момента не е в кондиция да има претенции за управлението на държавата, коментира финансовият министър

13:52 | 14.07.20 г. 9

Към днешна дата правителството няма намерение да подава оставка, каза вицепремиерът Красимир Каракачанов, цитиран от БНР.

Подобно изказване направи в Пловдив и министърът на финансите Владислав Горанов. Според него оставка на правителството не е на дневен ред. Той е убеден, че исканият от БСП вот на недоверие няма да успее.

"Със сигурност това няма да е успешен вот, тъй като партньорите, подкрепящи правителството, са консолидирани по това, че има още много какво да свършим и ще отхвърлим този вот на недоверие, когато бъде внесен, тъй като още не сме запознати с мотивите. Но левицата в момента, според мен, не е в кондиция да има претенции за управлението на държавата", е мнението на Горанов.

„Не обмисляме оставка на кабинета”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев във връзка с протестите от последните дни срещу правителството „Борисов 3“. 

„Легитимното българско правителство може да бъде сменено само с легитимни избори“, посочи финансовият министър Владислав Горанов, цитиран от БНТ.

Горанов коментира и твърденията на Васил Божков, че му е давал пари в пликове като неверни и отрече да е получавал каквито и да било пратки от хазартния бос.

Investor.bg припомня, че вчера, за пети пореден ден в София и в други градове имаше протести с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Заявено е намерение за такива демонстрации и днес.

Снощи, в разгара на поредния ден от протести, посолството на САЩ в нашата страна публикува във Facebook профила си съобщение, чиято основа беше следната: "Всяка нация заслужава съдебна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона. Ние подкрепяме българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България. Никой не е над закона."

Като "достатъчно балансирано" определи посланието на американското посолство вицепремиерът Красимир Каракачанов.

"Фактът, че различни части на обществото го четат по различен начин показва, че посланието е ясно. И едните имат право да протестират и трябва да бъде уважено това право, но трябва да се спазва и законът и да има върховенство на закона", посочи военният министър.

Прокуратурата днес обяви нови доказателства, събрани със СРС-та, по разследване срещу бизнесмена Васил Божков, в които се обсъждат протестите. 

Специализирана прокуратура образува ново досъдебно производство за престъпление, като отдели материали от досъдебното производство, водено срещу обвиняемия Васил Божков и други лица, за участие в организирана престъпна група и други престъпления.

От съобщението на държавното обвинение става ясно, че доказателствата са 4 телефонни разговора на обвиняемия Васил Божков, спрямо когото са прилагани специални разузнавателни средства.

Обществото има право да знае как обвиняемият Васил Божков и подсъдимият Цветан Василев си партнират с "честни" политици и "свободни" журналисти, заяви по-рано говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:43 | 12.09.22 г.
fallback