fallback

Премиерът поиска оставките на министрите Горанов, Караниколов и Маринов

Финансовият министър, министърът на вътрешните работи и икономическият министър ще входират съответните документи в четвъртък

20:23 | 15.07.20 г. 36

Финансовият министър Владислав Горанов, вътрешният Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов подават оставки по искане на министър-председателя Бойко Борисов, на фона на многохилядните протести. Решението е взето след среща на Борисов с областните координатори на партията. 

Горанов, Маринов и Караниколов са декларирали пред Борисов готовност да подават своите оставки незабавно, съобщиха от Министерския съвет. Тримата министри ще входират съответните документи за това още утре.

По време на заседанието координаторите на партията са поискали от премиера освобождаването на тримата министри с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС.

От ГЕРБ заявяват, че партията оценява високо приноса на финансовия министър Владислав Горанов за приемането на България в чакалнята на Еврозоната и водената политика на финансова стабилност.

По време на срещата е дадена и висока оценка и за вътрешния министър Младен Маринов, под чието ръководство МВР отбеляза добри резултати в борбата с контрабандата, битовата престъпност и трафика и търговията на наркотици. Бил е оценен и приносът на икономическия министър Емил Караниколов за увеличението на чуждестранните инвестиции в България. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:58 | 14.09.22 г.
fallback