fallback

Пенсионерите ще получат по 50 лева допълнително и за октомври

Кабинетът отпусна над 106 мил. лева, предназначени за 2,1 милиона пенсионери за добавката през септември

12:35 | 19.08.20 г. 1

Пенсионерите ще получат по 50 лева допълнително за септември, като се предвижда правителството да отдели  същата допълнителна сума и за октомври.

Ситуацията в света не е лека и ние продължаваме с нашите действия, за да може да окажем подкрепа на всеки един българин, каза премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание, което се проведе чрез видеоконферентна връзка, предава Dnes.bg.

За да получат всички български пенсионери добавка от 50 лева към пенсиите си за септември, кабинетът отпусна днес над 106 мил. лева, предназначени за 2,1 милиона пенсионери. Парите още днес ще бъдат преведени по сметките на НОИ. За втори пореден месец ще помогнем на най-уязвимите български граждани, посочи премиерът. 

Допълнителната сума от 50 лв. към пенсиите за септември ще се  изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии.

Изплащането на добавката към пенсиите за септември е втората стъпка за подкрепа на пенсионерите, планирана в новия пакет със социално-икономически мерки на правителството. Изплащането на добавки в същия размер е предвидено и за месец октомври.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:53 | 11.09.22 г.
fallback