fallback

БСП сезира главния прокурор за обявената от екоминистъра водна криза

От левицата искат проверка за евентуални извършени престъпления от министри, областни управители и кметове

14:21 | 29.11.20 г.

БСП сезира главния прокурор за обявената от екоминистъра водна криза. Това обяви във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Сезираме главния прокурор заради изнесените факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие и умишлени действия на министри, областни управители и кметове, засягащи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции“, посочва Нинова.

В петък министър Димитров заяви в Народното събрание че страната ни е изправена пред водна криза в следващите 6 месеца. Той призова депутатите да вземат спешни мерки, тъй като в противен случай предстоят водни бунтове.

Корнелия Нинова заяви, че ще предостави стенограмата от заседанието на главния прокурор, „за да започне проверка за евентуални извършени престъпления от министри, от областни управители и кметове, както и от самия премиер Борисов за неупражнен контрол“. 

„Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност“, написа Корнелия Нинова.

Водна криза няма да има, заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров на среща с премиера Бойко Борисов, след като часове по-рано в обръщение към депутатите в Народното събрание Димитров предупреди, че Бургас е заплашен от безводие и никой не обръща внимание на този проблем, нито действа за решаването му.

От парламентарната трибуна екоминстърът предрече и водни бунтове през 2021 година.

Неговото изявление предизвика опозицията да поиска изслушване на премиера Бойко Борисов в Народното събрание.

От БСП посочиха, че кризата в управлението на водните ресурси е показател за управлението на страната.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:01 | 14.09.22 г.
fallback