IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Р. Радев: Трябва да се гарантират правата и на неваксинираните срещу COVID

Като имитация на реформа определи държавният глава идеята за специален прокурор, който да проверява главния прокурор

10:45 | 07.12.20 г. 15
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Румен Радев. Снимка: Архив Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Румен Радев. Снимка: Архив Олег Попов, Investor Media Group

Ваксинирането трябва да бъде напълно доброволно, да се даде шанс за бързо ваксиниране на всеки желаещ, но и да бъдат гарантирани правата на хората, които няма да се ваксинират, заяви президентът Румен Радев пред журналисти по време на събитие в памет на Никола Вапцаров.

Той призова за компетентно и откровено разясняване на ползите и необходимостта от ваксинирането, но и за рисковете от него. Ваксините трябва да получат разрешение от Европейската агенция по лекарствата, както и от Българската изпълнителна агенция по лекарствата, припомни още президентът.

Той беше категоричен, че първите доставки ще бъдат за около 60 хил. души, а желаещите от рисковите групи са много повече - възрастни хора, медицински лица, учители, служители в търговски обекти и в транспорта.

"Ако реша, ще се ваксинирам, когато вече няма чакащи за ваксина от тези категории хора", каза още държавният глава.

Той коментира още и направените предложения за създаване на фигурата специален прокурор, който да може да проверява главния прокурор, като "имитация на реформа", която бетонира статуквото. "Управляващите даже вече не се свенят да демонстрират топлите си връзки с главния прокурор", заяви Радев.

Според него проверяващ прокурор ще бъде издигнат от прокурорската колегия, където главният прокурор има пълната власт, както и от Висшия съдебен съвет (ВСС), избрал настоящия главен прокурор с голямо мнозинство.

"Изборите трябва да бъдат проведени в срок, с доставени и лицензирани машини", каза още президентът и призова всички държавни органи, от които зависи нормалното протичане на изборния процес, да си свършат работата в срок.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 2 rate down comment 2
Oбичам България
преди 3 години
Президента е свестен човек (имаме общи познати), но го употребиха - дали взема пари, за да се държи по този начин не са ми казвали ... но в нашата политика кой не взема (просто едни от запад, едни от изток, едни от народа). И пак - в коментарите всеки си излива омразата към нещо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 4
julian12
преди 3 години
Ваксините не предпазват от пренос на заразата. Не се и тествани както трябва. Това са отрови.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 2
baba_meca
преди 3 години
хахаха, че то на закона и полицията кой вярва?!?!?!? Всички ученици знаят кои са наркодилърите, но закона и полицията не ги знае. Закона и полицията са слепи нещо.Ти би ли се оставил да те водят слепите???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 8 rate down comment 3
ДХДО
преди 3 години
"Тия дето са ваксинирани, нали не могат да се разболеят, така че няма какво да се страхуват от неваксинираните,..."===Може процеса на изграждане на обществено доверие към ваксината и кампанията , да почне с нещо съвсем простичко и логично : производителя да не изисква законово закрепени гаранции за ненаказуемост и неподвластност на съдебно преследване :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 4
ing5rov
преди 3 години
"... за друг пол в зелено ..." за тебе е ясно че тие любим цвят зеленото ..."...за ваксинираните ще се организират събирания на голи до кръста партита веднъж седмично " голи от кръста надолу , нали ... : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 11 rate down comment 4
baba_meca
преди 3 години
Тия дето са ваксинирани, нали не могат да се разболеят, така че няма какво да се страхуват от неваксинираните, дори от болните...Неваксиниран не значи болен.Даже би трябвало тия дето са особенно големи привърженици на ваксините да им дават по един болен да се грижат за него- така ше докажат, че ваксините са големата работа ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 6 rate down comment 9
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Румено, това гнусно същество, с всеки ден достига все по-дълбоко дъно.Днес е антиваксър, утре ще препаше макаровия и ще отиде да спира бързия влак за Норвегия...Пфууу, отвращава ме. Нивото на тая Чебурашка е да дрънка лъжи и глупости на чугунените тикви на Бузлуджа и яз.Копринка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 8
zelka007
преди 3 години
неваксинираните имат право да си клечат у тех или на 7 метра и половина от обикновенните хора . трябва да им се слага неизстриваем (айде да стои 3 години поне) печат на челото - "аз не съм ваксиниран" . може да се комбинира за жени в червено , за мъже в синьо , за друг пол в зелено . за да няма сърдити откъм сексистка цветова гледна точка . да си доплащат за всички стоки дето ще употребяват допълнителна такса - дезинфекция след контакт с неваксиниран , поне 10% надценка . за ваксинираните ще се организират събирания на голи до кръста партита веднъж седмично с по 3 безплатни бири на присъстващ , платени от таксата дето ще взимаме от неваксинираните .така смятам , че на всички правата ще са защитени , и всички ще са доволни ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 6
khao
преди 3 години
За разлика от теб тук има хора които следят политическата ситуация, и трудно ще клъвнат на опорките ти. Президента е безгласна буква, но мутрата не е... Престъпника не е ли избран да работи за нашите интереси, а? Що краде и съсипва държавата тогава, що строи на руснаците тръба с нашите пари.... кажи де.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 8
фиг.1
преди 3 години
Президентът е избран за да служи на интересите на всички българи, а не за да участва в политическите интриги на партията която го е издигнала, още по-малко да насърчава насилствените действия на лyмпeнизиpаните им привърженици, или още по-лошо - да съдейства на престъпни босове в опитите им да извършат държавен преврат. Въпреки, че дълбоко уважавам президентската институция, аз не смятам Румен Радев за моят президент.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още