fallback

Изпълнима ли е паспортизацията на сградите до 2022 г.?

Шири се институционална безотговорност, посочи инж. Владимир Жиянски

18:03 | 18.02.21 г. 4

Експертът засегна и темата за качеството на новото строителство в страната. Той посочи, че често в сектора се търси само печалба, но потвърди, че има и много съвестни строителни организации.

Друга тема, по която инж. Жиянски изказа мнение, е инцидентът, при който момче загина след токов удар от шахта в района на болница "Св. Иван Рилски". “Основният мотив на стопанската дейност у нас е печалбата. В конкретния случай, след като въпросният павилион се намира на територията на болницата и има договор, редно е тя да предостави канал, вода и електричество”, посочи експертът.

“Преминаването на електричество от електромера до обекта би трябвало да бъде съгласувано с общинските органи, като за това трябва да е предоставен съответния проект”, поясни Жиянски и допълни, че се шири институционална безотговорност.

Що се отнася до инженерните кадри в България, той смята, че те са достатъчно, но "проблемът идва от факта, че след завършването на какъвто и да е институт в техническата сфера, специалистите не се обучават".

Ще бъде ли намерен виновник за шахтата убиец на детето пред болница "Св. Иван Рилски"?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването "Бизнес старт" гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:34 | 12.09.22 г.
fallback