IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пламен Николов: Още нямаме вариант за правосъден министър

Има сближаване по повечето въпроси, които са били конфликтни между ИТН и БСП, обяви кандидатът за премиер

12:24 | 06.08.21 г.
<p>
	<em>Пламен Николов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Пламен Николов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

"Има такъв народ" още няма вариант за правосъден министър, който да замени оттеглилия се в последния момент Момчил Иванов. Това стана ясно от коментар на предложения за премиер Пламен Николов пред журналисти в Народното събрание.

Той обясни, че се търси подходящият човек за поста и обвини медиите за отказа на Иванов да поеме поста и нежеланието му личния му живот да бъде публично достояние. Николов отказа да отговори и как ще убеди обществото и партньорите,  с които преговаря, че приоритет е "дълбока съдебна реформа" с министър, избран в последния момент.

ИТН трябва да представи проекта си за кабинет пред президента Румен Радев до 17 часа днес (6 август).

Николов заедно с Христо Проданов (БСП) направиха изявление след срещата на ИТН и БСП за България относно преговорите за подкрепа за кабинет. Левият депутат коментира, че има напредък, но решението ще бъде взето на Националния съвет на партията.

"Успяхме да постигнем сближаване по почти всички въпроси, които представляваха затруднения между нас", потвърди и Николов. Той допълни, че "съвсем скоро" ще бъдат представени публично договорките. Ще има и документ, чиято форма още не е изяснена, в който да бъдат описани ангажиментите на партиите в приоритетните области.

Възможно е това да бъде и политическа декларация, не споразумение, уточни Проданов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още