fallback

Петков и Василев отиват на изборите с „Волт“ и „Средна европейска класа“

Обединението ще се нарича „Продължаваме Промяната“ и двамата бивши служебни министри ще го представляват

21:59 | 20.09.21 г. 10
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Коалиция „Продължаваме Промяната“, представлявана от Кирил Петков и Асен Василев, между партиите „Волт“ и „Средна европейска класа“ ще се включи в следващите парламентарни избори. Това стана ясно в понеделник от прессъобщение на новото обединение, разпространено до медиите.

Коалиционното споразумение е било сключено по-рано през деня.

Коалицията се обединява около идеята за продължаване на промяната в управлението на държавата, следвайки принципите на нулева корупция и спиране на изтичането на държавен ресурс по непрозрачен начин, посочват в съобщението.

Основните цели на коалицията са създаването на икономическа среда, която да подпомага свободното развитие на малкия и среден бизнес, привличането на стратегически, високотехнологични инвестиции, справедливо и балансирано разпределение на средствата на държавата и върховенство на закона. Приоритет за обединението ще бъдат инвестициите в качествено образование, развитие на по-добро и достъпно здравеопазване, модерна инфраструктура и социална политика, осигуряваща достойни доходи на възрастните хора.

От „Продължаваме Промяната“ уточняват, че разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на обединението и са готови да спазват заложените в споразумението принципи.

Бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев потвърдиха преди дни окончателно, че влизат в политиката и ще участват на предстоящите парламентарни избори през ноември.

Кирил Петков в неделя очерта четири конкретни цели, по които са работили с Асен Василев като служебни министри - спиране на корупцията и кражбите, освобождаване на малкия и средния бизнес така, че да работят спокойно, привличане на инвестиции и благоденствието да се разпределя по-справедливо.

„Искаме тези четири месеца да ги продължим. Разбрахме и се показа, че не е важно дали си ляв или десен. Важното е дали си почтен", каза още Кирил Петков.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:20 | 13.09.22 г.
fallback