fallback

Собственици на езикови и танцови школи в София се обявиха срещу новите мерки

Последната заповед РЗИ спира дейността им. От бранша поискаха среща с директора

10:18 | 14.10.21 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Собствениците на частни занимални, езикови школи, танцови школи се събраха днес на импровизиран протест пред Регионалната здравна инспекция в столицата, става ясно от репортаж на Нова телевизия.

Вчера от бранша са изпратили покана за спешна среща с директора на здравната инспекция, но към момента отговор няма. Представителите на частни занимални, езикови школи, танцови школи и други са категорични, че новите противоепидемични мерки ги ощетяват и са готови на „сериозни протестни действия“. 

„Децата са единствените ограничени от тази заповед. Единствено работата на езиковите и танцовите школи е спряна безусловно – без значение какъв е режимът на работа. За сметка на това на други бизнеси се дава да работят”, коментира една от недоволстващите. „Образованието на децата не е равносилно на това да пропуснеш вечеря в ресторант и да си сготвиш вкъщи. Ние работим с натрупване. Ако спрем сега, това е равносилно на това да изхвърлим на боклука направеното досега”, допълни тя.

Браншът е категоричен, че не е справедливо училищата да работят, а неформалният сектор, каквито са школите, да бъде затворен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:55 | 09.09.22 г.
fallback