fallback

Кирил Петков: Ще направим всичко България да продължи със същото правителство*

Няма да допуснем заради его, заради задкулисие или нещо друго България да влезе в спирала от избори, заяви премиерът след заседание на коалицията

22:21 | 08.06.22 г. 14
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Всичко, което зависи от нас, ще го направим, България да продължи точно със същото правителство, което има в момента. Това заяви премиерът Кирил Петков, цитиран от БТА, след заседание на коалицията във формат „Демократична България“, „БСП за България“ и „Продължаваме Промяната“.

Няма да допуснем заради его, заради задкулисие или нещо друго България да влезе в спирала от избори в момент на война, когато има енергийна, газова криза, посочи още премиерът.

По-рано в сряда лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че изтегля министрите си от кабинета и „слага край“ на коалицията.

Премиерът Петков благодари на коалиционните партньори, които са с него. Той подчерта, че всички осъзнават колко отговорна задача имат, предвид възможността България да влезе в поредната политическа криза. При изявлението Кирил Петков бе придружен от вицепремиера Асен Василев, началника на политическия му кабинет Лена Бориславова и коалиционните партньори: от „Демократична България“ - Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев, и от „БСП за България“ - Корнелия Нинова и Георги Свиленски.

Петков обяви, че по Плана за възстановяване и развитие се разчита до края на годината да се приемат 22 закона, за да бъдат получени средствата от Брюксел.

„До края на годината, докато получим парите от Брюксел – казваме „не“ на хаоса, казваме „не“ на единични решения, които могат да хвърлят цялата ни държава в криза – и да, заедно, да, срещу корупцията, да - за промяната на КПКОНПИ“, посочи още Петков, цитиран от БНР.

„Не искам на повече въпроси да отговарям, защото българските граждани трябва да знаят, че тази коалиция застава зад тях и приоритет №1 за утрешния ден е приемането на бюджета, защото хората имат нужда от допълнителни пенсии, бизнесът има нужда от помощи, младите семейства имат нужда от данъчна подкрепа и всички българи имат нужда от по-ниски цени на горивата. Благодаря ви“, каза министър-председателят.

По-рано през деня стана ясно, че Министерският съвет е внесъл в парламента законопроектите за актуализация на държавния бюджет, на Националната здравноосигурителна каса и на Държавното обществено осигуряване, според справка на интернет страницата на парламента.

В сряда те бяха одобрени на заседание на  правителството. При обсъждането им трима министри от „Има такъв народ“ напуснаха заседанието.

*Информацията е допълнена към 22:50 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:36 | 14.09.22 г.
fallback