IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна есенната мисия на МВФ в България

Експерти на фонда ще анализират фискалната политика на правителството през последните месеци

12:46 | 23.09.10 г. 1
Катрина Пърфийлд и Симеон Дянков. Снимка: МФ
Катрина Пърфийлд и Симеон Дянков. Снимка: МФ

Започна редовната, есенна, мисията на Международния валутен фонд (МВФ) у нас, съобщи финансовото министерство.

Мисията, която ще продължи до 4 октомври, за първи път е водена от Катрина Пърфийлд. Досегашният ръководител на мисията на фонда у нас Бас Бакер е на по-висок пост в международната институция.

Основна цел на настоящата визита на експертите от МВФ са дискусии с правителството и БНБ по икономическото развитие и перспективите пред страната, посочват от министерството.

Екипът на финансовата институция ще направи преглед на финансово-икономическите мерки и оценка на макроикономическата и фискална политика на правителството през последните месеци.

През пролетта МВФ прогнозира, че реалният БВП на България ще се повиши с 0,2 на сто през 2010 г., а касовият дефицит ще бъде 1,8%. Прогнозата на финансовото министерство тогава беше за 0,3% икономически растеж.

След актуализацията на бюджета бе заложен дефицит до 4,8% на касова основа и 3,8% на начислена основа и бе прогнозиран растеж от 1% до края на годината.

Проектобюджет 2011 залага на касов дефицит от 2,5% и икономически растеж от 3,6%. Според проекта прогнозата за растежа през настоящата година е 0,7%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
theforce
преди 13 години
лика прилика са си тия двамата :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още