fallback

Държавата се разплати с бизнеса по схемата за уреждане на задължения

Към 17 декември са подадени заявления от фирми за участие в механизма на обща стойност 289,2 млн. лв., от тях са разплатени 258,7 млн. лв.

15:20 | 20.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

Приключиха разплащанията по механизма за уреждане на задължения по републиканския бюджет към бизнеса чрез „Българска банка за развитие“ АД, съобщиха от финансовото министерство.

На 8 декември правителството измени решението за приемането на механизма, като постави краен срок 17 декември за уреждане на отношенията по прилагането на механизма и окончателното разплащане от страна на ББР по придобитите вземания.

Към 17 декември във временния регистър на Министерството на финансите са вписани 1226 валидни удостоверения на фирми, заявили желание за участие в механизма. Общата стойност на подадените заявления е 289,2 млн. лв. Окончателно разплатени на фирми са 258,7 млн. лв. по сключени 1189 договори за цесия с ББР.

Най-много задължения са разплатени по договори на Министерството на отбраната (над 111 млн. лв.) и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството – близо 92 млн. лв., в т.ч. близо 75 млн. лв. на Агенция „Пътна инфраструктура“.

По механизма свои задължения са изчистили още министерствата на труда и социалната политика, земеделието и храните, на вътрешните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на финансите, както и Министерски съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:03 | 04.09.22 г.
fallback