IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюджетът на София за 2011 - с приоритети екологията и транспортна инфраструктура

Инвестиционната програма на Столична община през тази година се предвижда да е близо 624,5 млн. лв.

12:52 | 12.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Бюджетът на София за 2011 - с приоритети екологията и транспортна инфраструктура

Най-важният приоритет в предложения бюджет на община София за 2011 г. е екологията, заяви зам.-кметът Минко Герджиков по време на общественото обсъждане днес на основния финансов документ на столична община.

Следващият инвестиционен приоритет е изграждането на транспортна инфраструктура, като в него се включва не само строителството на метрото, а и започващото от пролетта изграждане на два надлеза на две нива, посочи Герджиков, цитиран от БТА.

Образованието продължава да е сред основните приоритети на общината, като целта е до 2013 година проблемът с недостигът на места в детските градини да бъде решен.

В края на миналата година бяха представени основните параметри на бюджет 2011 г. на столична община. От тях стана ясно, че бюджетът общо възлиза на 1,3 млрд. лева.

В приходната част на бюджета на столична община са предвидени 251 млн. лв. приходи от републиканския бюджет за делегирани от държавата дейности, които са част от предвидените общо 939,9 млн. лв. бюджетни приходи.

Средствата от европейски оперативни програми, заложени в бюджета, са 324,6 млн. лв., както и средства от Столичния общински приватизационен фонд в размер на 38 млн. лв.

Сега Герджиков отбеляза, че основната част от средствата по европейски програми са насочени към строителството на метро, а част от парите ще са и за строителството на инфраструктурата и инсталациите за третиране на отпадъците край село Яна.

Инвестиционната програма на Столична община през тази година се предвижда да е близо 624,5 млн. лв., обобщи Герджиков. Сред предвидените обекти за финансиране основната част от средствата ще са за метрото и съпътстващата инфраструктура.

С част от останалите средства ще се финансират строителство на кръстовища на две нива, строителство на детски градини, реконструкция на кръстовища, ново улично осветление, корекция на речни корита. Ще продължи изграждането на канализационната инфраструктура в районите "Овча купел", "Витоша" и "Лозенец".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:45 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още