IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Военното министерство разработило дългосрочен инвестиционен план за 2 млрд. лева

Задълженията ни са под 100 млн. лева, заяви министър Аню Ангелов

12:22 | 14.04.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Военното министерство разработило дългосрочен инвестиционен план за 2 млрд. лева

Министерството на отбраната (МО) е разработило дългосрочен инвестиционен план, чиято обща стойност възлиза на около 2 млрд. лева. Те ще бъдат усвоявани в продължение на десет години. Това каза министърът на отбраната Аню Ангелов при обсъждането на доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България за 2010 г., цитиран от БТА. Документът беше приет от Народното събрание с 87 гласа "за", 9 - "против" и 6 гласа "въздържал се".

Задълженията на Министерството на отбраната към момента са под 100 млн. лв. Военният министър обясни, че с помощта на правителството екипът на МО е свел задълженията от над 576 млн.лв. в края на 2009 г. до под 100 млн. лв., като са отложени 80 млн. лв. задължения към външна фирма за следващата година.

Според доклада разходите за личен състав за миналата година леко са се увеличили, което се обяснява с преструктуриране и изплащане на обезщетения.

„Нашата дългосрочна цел е да увеличим дела на разходите за отбранителни способности, като пропорционално се намали делът на останалите разходи и към края на 2014 г. да имаме не по-малко от 15% за капиталови разходи и модернизация”, отбеляза Аню Ангелов.

Той добави, че МО ще предложи на вниманието на парламента закон за резерва на въоръжените сили и закон за военното разузнаване.

Аню Ангелов посочи, че през миналата година близо 500 военнослужещи с около 100 единици техника са взели участие във взривяване на невзривени боеприпаси, превозване на болни, провеждане на операции за търсене и спасяване. Към края на 2010 г. общата численост на контингентите ни извън страната надхвърля 750 души в девет мисии и операции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
data
преди 13 години
Искам Аню Ангелов за шеф на Министерство на Вътрешните работи .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още