IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат още 26,5 млн. лева за щетите от наводненията

Малко над 3,13 млн. лева ще бъдат насочени за възстановяване на съоръжения и участъци от републиканската пътна мрежа

17:10 | 15.09.14 г.
Предлагат още 26,5 млн. лева за щетите от наводненията

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет предлага да бъдат отпуснати още 26,5 млн. лева за овладяването на щетите от наводненията у нас, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Предложението трябва да получи одобрението на правителството.

Решението за отпускане на допълнителни средства е било взето по време на днешното заседание на Комисията, което беше под председателството на вътрешния министър Йордан Бакалов. Според предложението най-много средства ще бъдат отпуснати на Област Варна – 4,2 млн. лева. Бургас ще получи 2,5 млн. лева, а Пловдив – 2,3 млн. лева.

Допълнителни суми за преодоляване на щетите от наводнения се предлага да получат още Добрич (1,78 млн. лева), Велико Търново (1,89 млн. лева), Враца (1,56 млн. лева) и Монтана (860 хил. лева).

Малко над 3,13 млн. лева от средствата пък са планирани за възстановяване на съоръжения и участъци от републиканската пътна мрежа.

Ако предложението на Междуведомствената комисия получи зелена светлина от кабинета, 1,15 млн. лева ще отидат за възстановяване на училищни сгради, а 380 хил. лева – за заплащане на спасителните и неотложни дейности, извършени от структурите на МВР и Министерството на отбраната.

Комисията прие и предложение за предоставяне на възстановителна помощ за пострадали от бедствия физически лица от общините Добрич и Перник за общо 356 хил. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още