IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюджет 2015 е с най-голямата задлъжнялост от 15 години според М. Миков

По думите на лидера на БСП правителството показва отсъствие на социална чувствителност

18:47 | 14.12.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
Бюджет 2015 е с най-голямата задлъжнялост от 15 години според М. Миков

Бюджет 2015 е с най-голямата задлъжнялост от 15 години, като плащанията по лихви са в размер на 1 млрд. лева за годината. Това заяви в ефира на БТВ лидерът на БСП Михаил Миков.

Според него бюджетът на министерство като това на отбраната ще отиде за покриването на лихви.

По думите на Миков мерките, които правителството е взело от началото на мандата си показват отсъствие на социална чувствителност. Според него свидетелство за това са 14-те замразени социални плащания и изоставянето на практиката работещите на минимална заплата да получават обратно данъка си.

На въпрос за казуса с двете фирми, за които френският посланик Ксавие дьо Кабан изрази съмнения, че се източват с помощта на български съдия, Миков коментира, че и преди се е случвало посланици на “велики държави” да коментират конкретни казуси.

Припомняме, че казусът е свързан с френската фирма за търговия с вина и водка у нас - “Белведере Дистрибуция”.

„Ако един български политик направи същото с определен казус, до днес щеше да е заличен в медийното пространство”, категоричен е Миков.

Според председателя на БСП е възможно дьо Кабан да е прав, но е необходимо Висшият съдебен съвет и инспектората да стигнат до конкретни доказателства за вината на съдия Румяна Ченалова. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 14 rate down comment 2
ПИЧ
преди 9 години
Да продължа от предния пост.Ами какво ще стане ако руснаците ни осъдят за белене 1 млрд.евро, айде пак заем. Ами ако ще трябва да се строи 7-и блок в Козлодуй, айде 5 млрд. евро.Ами ако лихвите на световните пазари се повишат, при тая задлъжнялост къде отиваме? А те ще се повишат и заради това, че постоянно задлъжняваме.Тоя 10 млрд лв от ежегоден дефицит (4 год.* 2.5 млрд.лв) може да отидат на 15 млрд. лева, при едно нарастване на БВП за 4-те години да речем общо 10%. Тогава ще сме ударили съотношението дълг/БВП на 60% като нищо. И какво правим тогава: храним инвеститорите.Пенсионната реформа ще е в глухия коловоз и нищо няма да е направено. Демографския ефект ще се чуства още по-силно - с дефицитите в НОИ. Ще търсим да вдигаме пенсионни вноски и данъци (нали са криминализирани и всички ще бързат да ги внесат), но събираемостта няма да се качва. Чудя се и аз по нататък какво ще идва ..........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 4
fortiss
преди 9 години
Миков, каква соц чувствителност с празни джобове?????? Защо ти не платиш масрафа????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 4
ПИЧ
преди 9 години
Цялото правителство - не показва никаква реформа, всички намерения и надежди отиват "на кино" - ето тия дни се отлага и пенсионната реформа, както я отложи и Орешарски преди това.Със по 3% дефицит - това са около 2.5 млрд лв/годишно - ще приключи мандата със 10 млрд лв увеличени задължения. Но няма да е само това, защото има големи квазидефицити, заради които също ще ни трябват заеми - например в Енергетиката - да вземем НЕК - кой ще плаща нейните задължения, а на БДЖ ? и за Столичната топлофикация трябва половин милиард и кой знае за какво още ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 8
redcretin
преди 9 години
Ако това се случеше във Франция, щеше да има съдии в затвора за корупция + хвърлени оставки от такива като Миков!"Ако един български политик направи същото с определен казус, до днес щеше да е заличен в медийното пространство, категоричен е Миков.Според председателя на БСП е възможно дьо Кабан да е прав, но е необходимо Висшият съдебен съвет и инспектората да стигнат до конкретни доказателства за вината на съдия Румяна Ченалова. "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още