fallback

Бюджет 2015 е с най-голямата задлъжнялост от 15 години според М. Миков

По думите на лидера на БСП правителството показва отсъствие на социална чувствителност

18:47 | 14.12.14 г. 4
Автор - снимка
Създател

Бюджет 2015 е с най-голямата задлъжнялост от 15 години, като плащанията по лихви са в размер на 1 млрд. лева за годината. Това заяви в ефира на БТВ лидерът на БСП Михаил Миков.

Според него бюджетът на министерство като това на отбраната ще отиде за покриването на лихви.

По думите на Миков мерките, които правителството е взело от началото на мандата си показват отсъствие на социална чувствителност. Според него свидетелство за това са 14-те замразени социални плащания и изоставянето на практиката работещите на минимална заплата да получават обратно данъка си.

На въпрос за казуса с двете фирми, за които френският посланик Ксавие дьо Кабан изрази съмнения, че се източват с помощта на български съдия, Миков коментира, че и преди се е случвало посланици на “велики държави” да коментират конкретни казуси.

Припомняме, че казусът е свързан с френската фирма за търговия с вина и водка у нас - “Белведере Дистрибуция”.

„Ако един български политик направи същото с определен казус, до днес щеше да е заличен в медийното пространство”, категоричен е Миков.

Според председателя на БСП е възможно дьо Кабан да е прав, но е необходимо Висшият съдебен съвет и инспектората да стигнат до конкретни доказателства за вината на съдия Румяна Ченалова. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:31 | 13.09.22 г.
fallback