IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община може да приключи годината с над 13% ръст на собствените приходи

Направени са инвестиции за 2,2 млрд. лв. в инфраструктурата на града от 2011 г. до края на септември тази година

16:24 | 02.10.15 г. 1
Столична община може да приключи годината с над 13% ръст на собствените приходи

Възможно е Столична община да постигне над 13% увеличение на собствените приходи към края на годината. Това прогнозира заместник-кметът по финанси на общината Дончо Барбалов, цитиран от БТА.

Той посочи, че към 30 септември тази година в бюджета на Столична община от данъци и такси са събрани 404 млн. лв., с 20,8 млн. лв. повече спрямо първите девет месеца на миналата година, което дава и основание за прогнозата.

За периода 2012-2014 г. има ръст от 50 млн. лв. в собствените приходи на Столичната община, което е постигнато с по-добра събираемост и без увеличаване на данъци и основните такси, коментира той.

От технически услуги са събрани 7 млн. лв., при 5 млн. лв. за първите девет месеца на 2014 г. Според Барбалов това е добър показател за издадените строителни разрешителни в града. Този пазар започва да се събужда, което е признак за икономическа активност, коментира зам.-кметът.

По предварителни данни от изпълнението на капиталовата програма за първите девет месеца на годината са разплатени 332 млн. лв. към различни изпълнители на общината. 53% от средствата по програмата са реално изплатени, отбеляза зам.-кметът.

Столичната община е инвестирала 2,2 млрд. лв. в инфраструктурата на града от 2011 г. до края на септември тази година, отбеляза още Барбалов. От тях 70 на сто са европейски средства. Това означава, че за всеки лев, който общината осигурява от бюджета или от заемни средства, тя е получила повече от 2 лв. безвъзмездно финансиране. По думите на заместник-кмета това е един много добър резултат за града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
И като ги събира тези 13% в повече какво е направила с тях. Ще 'насади' още 13% пластмасови 'палми' пред кафето с/у Икономическия и ще направи още някоя джихадистка отбивка за незаконни ралита, както отбивката за строежи при паркинга на Joy Station в Студенстки град.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още