IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството одобри допълнително над 81 млн. лева за "значими проекти"

23,2 млн. лева отиват за програмни продукти на Microsoft, които се използват от администрацията

17:08 | 07.12.16 г.
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

81,2 млн. лева допълнителни разходи и трансфери одобриха министрите по време на правителственото заседание днес. Средствата са за "значими проекти" през тази година, съобщават от правителствената пресслужба.

Най-много средства - 25,6 млн. лева, ще бъдат насочени към бюджета на съдебната власт. С тези средства ще бъдат покрити неизпълненията на приходната част на бюджета.

24,5 млн. лева ще бъдат похарчени за инфраструктурни проекти. Дейностите са свързани с ремонти на пътната и уличната мрежа, както и с подобряване на водоснабдителната система в страната. 23,2 млн. лева пък са насочени към финансовото осигуряване на договора за програмни продукти на Microsoft, които се ползват от държавната админинистрация.

За целево подпомагане на докторанти и млади учени, мерки за преодоляване на демографската криза и въвеждането на съвременни методи в образованието Българската академия на науките (БАН) ще получи 5,8 млн. лева.

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив ще укрепи и реконструира сградата на "Жълтото училище" с 1,1 млн. лева от допълнителните трансфери на правителството.

1 млн. лева ще бъдат отпуснати на Държавната агенция "Разузнаване" за неотложни текущи разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още