IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големите германски публични банки вероятно ще минат стрес теста

Това са Deutsche Bank, Commerzbank и Deutsche Postbank

17:02 | 09.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Най-големите германски публични банки вероятно ще минат стрес теста

Най-големите германски публично търгувани банки - Deutsche Bank, Commerzbank и Deutsche Postbank, вероятно ще преминат успешно планирания от европейските регулатори стрес тест, според предварителни проучвания, смятат четирима банкови източници, към които агенция Bloomberg се е обърнала за мнение.

Очаква се трите банки да надхвърлят прага от 6 на сто за капитала от първи ред, определен в сценария за стрес тестовете, са посочили четиримата, които са пожелали да останат анонимни, тъй като информацията не е официална.

Банките трябва да предадат резултатите от стрес тестовете на регулаторите в началото на следващата седмица, са казали още източниците.

Европейските регулатори решиха да направят стрес тестове на 91 банки в ЕС, от които 14 в Германия, като целта е да бъдат убедени инвеститорите, че банките имат достатъчно капитал, за да се справят при евентуално обявяване на неплатежоспособност от някоя европейска страна.

Подобни стрес тестове, направени миналата година в САЩ, показаха, че 10 от проверените банки трябва да наберат общо 74,6 млрд. долара капитал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още