IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UBS излезе на печалба и очаква още по-силно четвърто тримесечие

Швейцарският банков гигант отчете 1,66 млрд. франка печалба и 6,66 млрд. франка приходи за третото тримесечие

11:21 | 26.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
UBS излезе на печалба и очаква още по-силно четвърто тримесечие

Най-голямата банка в Швейцария - UBS AG, излезе на печалба за четвърто поредно тримесечие, за което са й помогнали увеличеният приток на средства към звеното за управление на активи, както и големият данъчен кредит в размер на 825 млн. швейцарски франка.

Нетната печалба на финансовия гигант възлиза на 1,66 млрд. швейцарски франка (1,71 млрд. долара) за трите месеца до края на септември в сравнение със загуба от 564 млн. франка за същия период преди една година, пише Wall Street Journal.

Финансовите резултати на базираната в Цюрих банка се оказаха по-добри от очакваните от анализатори 1,16 млрд. франка печалба.

Приходите на UBS нарастват с 15% на годишна база до 6,66 млрд. франка.

В рамките на третото тримесечие клиентите на звеното на UBS AG за управление на активи са внесли 1,2 млрд. франка, след като през 27-те месеца до юни те изтеглиха нетно 251,6 млрд. франка заради срива на финансовите пазари след фалита на Lehman Brothers и разследването срещу заможни клиенти на UBS от данъчните власти в САЩ, които бяха заподозрени в укриване на данъци.

От ръководството на UBS посочват, че приходите за третото тримесечие са намалили темпото си на ръст заради намаляването на приходите от търговия с ценни книжа и поскъпването на франка срещу повечето основни валути, което се е отразило на цялостната дейност на банката.

Печалбата преди данъчно облагане на подразделението за управление на активи е нараснала с 15% на годишна база до 492 млн. франка. Ръководството на UBS очаква, че резултатите ще се подобрят повече през четвъртото тримесечие.

Акциите на UBS са поскъпнали с 9,9% на борсата в Цюрих през тази година, докато тези на Credit Suisse, която е втората по големина швейцарска банка, са поевтинели с 21%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още