IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уилбър Рос: Ирландия ще преодолее проблемите си до две години

Ирландия има изключително добре образовано и много младо население, както и най-ниската корпоративна данъчна ставка в Европа, посочва специалистът

17:05 | 15.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Уилбър Рос: Ирландия ще преодолее проблемите си до две години

Уилбър Рос, председател на WL Ross Co., обяви, че преговорите, които води, за придобиването на ирландската банка Education Savings Bank са пред финализиране и че той се интересува и от други инвестиции в страната.

Причината за интереса е неговата прогноза, че Ирландия ще преодолее проблемите си до две години, съобщава CNBC.

Рос обяви намерението си да купи банката през септември, като посочи, че в консорциум с компанията за дялови инвестиции Carlyle и базираната в Дъблин Cardinal Group планира да инвестира капитал в банката.

Ирландия прие изключително тежък бюджет, като намали минималната заплата в страната и прие спасителен пакет от Европейския съюз и Международния валутен фонд, демонстрирайки решимостта на правителството да реши финансовите си проблеми, казва Рос.

„Ирландия има много специфичен проблем и според нас те ще го решат до няколко години“, допълва той.

Страната, наричана от анализаторите „Келтският тигър“ заради бързия си растеж и високите нива на чуждестранни инвестиции, които привличаше в дните преди финансовата криза, ще продължи да бъде изключително популярна дестинация за компании, занимаващи се с изследователска дейност и развитие, казва Рос.

„Ирландия има изключително добре образовано и много младо население, както и най-ниската корпоративна данъчна ставка в Западна Европа“, посочва той.

Съществуват многобройни възможности за инвестиции в Ирландия, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още