IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's понижи още рейтинга на Гърция

Агенцията изтъква нарасналия риск от преструктуриране на гръцкия дълг

23:32 | 01.06.11 г. 5
Автор - снимка
Създател
Moody's понижи още рейтинга на Гърция

Рейтинговата агенция Moody's е намалила кредитния рейтинг на гръцките облигации в местна и чуждестранна валута от B1 на Caa1, предава CNBC. Перспективата по новия рейтинг е негативна, което прави възможно ново понижение в краткосрочен до средносрочен план.

Агенцията посочва нарасналия риск от преструктуриране на гръцкия дълг, както и изключително несигурните перспективи за икономически ръст и неизпълнените цели от бюджетната реформа.

Макар че френският финансов министър Кристин Лагард изключи преструктуриране на гръцкия дълг, инвеститорите продължават да следят за знаци, че страната ще изпадне в неплатежоспособност.

В отговор Гърция заяви, че пониженият рейтинг от Moody's не отчита усилията на правителството за постигане на бюджетните цели и ускоряване на приватизацията.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 12 години
Изваждането на Гърция от ЕЗ ще покаже решителност за безкомпромисно справяне с проблемите и носене на персонална отговорност. Това ще засили еврото в дългосрочен план. Може в началото да има паника и неадекватно разчитене на сигнала от много инвеститори , но това си е техен проблем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
Balgarian35
преди 12 години
Мисля,е ако кризата продължава да се задълбочава, мн.скоро паразитът ще бъде отстранен , Гърция ще се върне към драхмата, която ще е девалвира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 0
varna
преди 12 години
Аз пък никога няма да разбера защо еврото трябва загуби от стабилността си, след като един *** като Гърция, който само смуче ресурси без да ги създава, бъде отстранен от системата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
FINTA
преди 12 години
Че гърците не са цъфнали и вързали, това е ясно, но ако някой ще има основна вина за краха на еврото това до голяма степен ще са те!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 5
Иван Митев
преди 12 години
Гърция е в "Капана на парите" и продължава да понася жертви.http://ivanmitev.blogspot.com/2011/05/blog-post_8169.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още