IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оли Рен: Икономическата ситуация в Италия е много обезпокоителна

Eвропейският комисар определи като "драматично" покачването на лихвите по италианските облигации, които доближиха 7% при 10-годишните дългови книжа

22:09 | 08.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Оли Рен: Икономическата ситуация в Италия е много обезпокоителна

Икономическата ситуация в Италия е много обезпокоителна, заяви европейският комисар за икономическите и валутните въпроси Оли Рен, съобщава Ройтерс.

Оли Рен отново изрази волята си да помогне на страната да приложи обещаните реформи, за да бъдат успокоени пазарите. След срещата на финансовите министри от ЕС в Брюксел той допълни, че Италия е поставена под значителен натиск от пазарите в този момент.

Според него основното в момента е да се възстанови доверието в способността на Италия да постигне икономически растеж и финансова стабилност. Оли Рен подчерта, че това е начинът да бъдат успокоени пазарите, че италианската икономика е поела в стабилна и устойчива посока.

Рен добави, че още утре експертна група от Европейската комисия ще пристигне в Италия, ще се заеме с мониторинга на ситуацията и ще работи с италианското правителство по подготовката на мерките за бюджетна консолидация и данъчната реформа.

Оли Рен определи като "драматично" покачването на лихвите по италианските облигации, които доближиха 7% при 10-годишните дългови книжа - равнище, което става неизплатимо с времето.

Що се отнася до Гърция, Брюксел настоява да получи писмен ангажимент от социалистите и консервативната опозиция, че ще удържат обещанията си за бюджетни икономии, каза Оли Рен след срещата на финансовите министри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още