IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UBS със 75% спад на печалбата след загуба при инвестиционното банкиране

Тежките условия от 2011 г. вероятно ще доминират и настоящата година, прогнозира швейцарската банка

17:08 | 07.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
UBS със 75% спад на печалбата след загуба при инвестиционното банкиране

UBS не очаква „да станем свидетели на традиционното възстановяване през първото тримесечие на годината“ и прогнозира, че тежките условия от 2011 г. вероятно ще доминират и настоящата година, съобщава Financial Times.

Швейцарската банка предупреждава, че тези фактори ще „окажат натиск“ върху резултатите й като цяло и особено върху приходите й от инвестиционно банкиране през първото тримесечие на годината.

UBS обяви, че нетната й печалба през четвъртото тримесечие се е понижила до 393 млн. швейцарски франка – резултат, отразяващ сериозното свиване на печалбите на някои щатски банки и Deutsche Bank в Европа.

Печалбата на банката за четвъртото тримесечие на 2011 г. е едва около 25% от печалбата за същия период на миналата година, възлизаща на 1,66 млрд. швейцарски франка 

За периода банката отчита 256 млн. швейцарски франка загуби от инвестиционно банкиране спрямо печалба от 100 млн. швйцарски франка преди данъци и такси за същия период на миналата година.

Съотношението за капиталова адекватност на банката известно като „tier 1“ се е повишило до 19,7% от 18,4% в края на септември, докато по-строгата мярка за капиталова адекватност - "Базел 2,5", е нараснала до 16% от 13,2%.

Банката обяви, че през последното тримесечие на миналата година е понижила рисково претеглените си активи с около 20 млрд. швейцарски франка, „без това чувствително да се отрази на доходността й“.

За изминалата година като цяло нетната печалба на банката достига 4,23 млрд. швейцарски франка в сравнение със 7,53 млрд. швейцарски франка през 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още