IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планът за либерализация на сектора на услугите в Италия е пълен провал

Страната отново се показва като нереформируема заради прикрити интереси, заявяват от института Bruno Leoni

18:36 | 01.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Планът за либерализация на сектора на услугите в Италия е пълен провал

След последните поправки в парламента, планът на правителството в Рим за дерегулиране на сектора на услугите, получил известност като инициативата „Растеж за Италия“ е толкова разводнен, че единственото което постига е да затвърди имиджа на Италия като страна, която е „нереформируема“, се посочва в доклад на водещ институт за изследване на пазара, цитиран от Ройтерс.

Пакетът от мерки беше отслабен още при представянето си от служебния кабинет на италианския премиер Марио Монти на 20 януари. След обсъждането в парламента обаче редица ключови елементи на реформата бяха изоставени, се посочва в доклад на института за пазарни изследвания Bruno Leoni Institute.

„Резултатът е разочароващ и означава, че за пореден път светът ще погледне на Италия като на страна, която е нереформируема, защото е заложник на прикрити интереси, както по върховете на властта, така и на локално ниво“, казва директорът на института Алберто Мингарди.

Пакетът който цели да либерализира услугите в редица сектори - от предлагането на лекарства и таксиметровите услуги до банкирането и адвокатските кантори - се очаква да бъде гласуван в италианския сенат по-късно днес и окончателно приет през втората половина на март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още