IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Притежателите на гръцки CDS ще получат 78,5% от застрахованата сума

Засилват се опасенията, че държателите на по-нови гръцки облигации ще бъдат ощетени

10:52 | 20.03.12 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Притежателите на гръцки CDS ще получат 78,5% от застрахованата сума

На кредиторите на Гърция, които притежават застраховки срещу фалит (credit default swaps - CDS), ще бъдат изплатени 2,5 млрд. долара, показват резултатите от търг, проведен в понеделник, съобщи The Financial Times.

Четиринадесет банки дилъри определиха стойност от 21,5% от номинала на гръцките облигации, което означава, че по застраховките срещу фалит ще се изплащат 78,5 евроцента за всяко евро по договорите, свързани с преструктурирането на гръцкия дълг.

Някои от пазарните участници изразиха опасения, че определени кредитори ще имат шанс за по-добра сделка.

Според анонимен трейдър проблемът е свързан с различните цени на облигациите на пазара, което означава, че притежателите на нови дългови книжа ще сключат по-лоши сделки, отколкото държателите на старите гръцки облигации.

Още в началото на март международната организация прецени, че замяната на гръцкия дълг представлява „кредитно събитие“. Така притежателите на застраховки срещу фалит на Гърция получиха правото на обезщетение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Raboti
преди 12 години
Николай Василев, министър при Симеон и Сергей, събираше кандидати за покупка на гръцки облигации и разсъждаваше каква висока доходност ще бъде осигурена.Дали купи той гръцки облигации? Не се хвали, не се оплаква?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още