fallback

Самарас: Инвеститорите могат да се чувстват сигурни

Гърците ясно показаха, че искат оставане в еврозоната, посочи лидерът на победителите във вчерашните избори Нова демокрация

09:06 | 18.06.12 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Андонис Самарас, Снимка: Ройтерс

Лидерът на Нова демокрация Андонис Самарас призова инвеститорите към спокойствие. На изборите в Гърция вчера партията му спечели най-много гласове, изпреварвайки крайната левица от СИРИЗА, пише CNBC.

“На първо място чувствам голямо облекчение от случилото се. Инвеститорите трябва да бъдат спокойни“, е заявил Самарас пред медията.

„Това, което се случва днес ни кара да сме сигурни, че гърците гласуват за оставането ни в еврозоната, да вярваме, че Гърция ще се придържа към Европа – към всяка държава с европейска ориентация, каквато имат гръцките граждани“, казва още лидерът на Нова демокрация.

Според Самарас сега е важно новото правителство да направи всичко възможно, за да обедини гражданите и да насърчи растежа, като в същото време се придържа към поетите ангажименти.

„В противен случай...безработицата вече достигна невероятните 50% сред младежите например, това би отказало всекиго от вършенето на каквото и да било“, опасява се той.

„Трябва да насърчаваме възстановяването, а в същото време трябва и да останем стабилни в Европа“, казва Самарас и допълва, че липсата на сигурност е друга задача, с която правителството трябва да се справи, визирайки вълната от обири и нападения над чужденци.

Investor.bg ще награди с два билета за  фестивала Sofia Rocks (7-8 юли 2012 г.) двама от нашите читатели, които изпратят статия по темата Гърция на info@investor.bg. И така – очакваме вашите мнения за изборните резултати и дали Гърция ще успее да сформира правителство, което да спази поетите ангажименти. Отговорите ще събираме до 24 юни, а кои ще са щастливците с безплатни билети за Sofia Rocks ще разберете на 25 юни. Успех!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:12 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още