IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GM назначи временен директор на Opel

Най-голямото предизвикателство на новия шеф Томас Седран ще бъде да възстанови имиджа на бранда в Германия

22:44 | 17.07.12 г.
GM назначи временен директор на Opel

Американският автомобилен гигант General Motors (GM) назначи Томас Седран, специалист по преструктуриране, за временен главен изпълнителен директор на Opel, предаде Ройтерс.

Компанията заяви, че ще удвои усилията си, за да върне боледуващата европейска марка към рентабилност.

За разлика от предшественика си Карл-Фридрих Щраке Седран не зае поста на  президент на GM Europe.

Европейското подразделение на GM беше оглавено от един от сегашните шефове в концерна Стивън Гирски, което предполага, че централата в Детройт ще затегне контрола върху европейското производство.

Стабилизирането на Opel се превърна в приоритет за GM, но анализатори се опасяват, че свободата на Седран да действа ще бъде силно ограничена заради влиянието на Гирски.

Доказателство за това се крие и в изявлението на синдикалния лидер на Opel Волфганг Шефер-Клуг, който подчерта значението на Гискри и “екипа около него” за Opel и Vauxhall.

Най-голямото предизвикателство на Седран ще бъде да възстанови имиджа на Opel в Германия. Пазарният дял на бранда в страната падна до рекордно ниски нива, което прави продажбите силно зависими от южните европейски пазари, като Италия и Испания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още