IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors отстрани Карл-Фридрих Щраке от ръководния пост в Opel

Сманата идва на фона на растящото неудовлетворение от темпа на възстановяване на европейския бизнес на щатската компания

20:39 | 12.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Карл-Фридрих Щраке е поредният ръководител на Opel, който не оправдава доверието на General Motors. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Карл-Фридрих Щраке е поредният ръководител на Opel, който не оправдава доверието на General Motors. Снимка: Архив Ройтерс

General Motors отстрани ръководителя на европейското си поделение Opel/Vauxhaull Карл-Фридрих Щраке на фона на растящото неудовлетворение от темпа на възстановяване на европейския бизнес на компанията, пише Wall Street Journal.

Компанията е обявила, че до намирането на заместник поделението на Стария континент ще бъде поето от виепрезицентa Стив Гърски, който понастоящем ръководи Надзорния съвет на Opel.

Щраке пое Opel през януари, след като главният изпълнителен директор на GM Дан Ейкърсън смени Ник Райли, който бе и ръководител на бизнеса в Европа. Говори се, че роля за отстраняването му е изиграла и неспособността на Райли да придвижи реорганизацията на Opel.

В изявлението на General Motors се казва, че Щраке ще приеме „специални ангажименти” в рамките на компанията, като ще се отчита пред Ейкърсън.

Гърски, вторият човек в GM, бе архитектът на последния план за реорганизация на Opel от позицията си на ръководител на борда, като подготви сделки с профсъюзите, правителството и други автопроизводители в опит да преустанови загубите.

Планът му предвижда затварянето на германския завод на General Motors в Бохум след 2016 г., което би било първото затваряне на голям завод в страната от Втората световна война насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още