IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС призова Русия да се съобразява с духа на реформите на СТО

Русия не изпълнява обещанията си, коментира еврокомисарят за търговията Карел де Гухт

22:37 | 05.12.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Руският президент Владимир Путин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Руският президент Владимир Путин. Снимка: Ройтерс

Русия не успява да следва "духа на отворените, конкурентни пазари," след като бе приета в Световната търговска организация (СТО) по-рано тази година, заяви днес еврокомисарят за търговията Карел де Гухт, цитиран от ДПА.

"Изминаха три месеца (откакто Русия е приета в СТО) и трябва да отбележа, че картината, ако не друго, е по-малко обещаваща", е посочил Де Гухт пред представители на Европейския парламент.

Еврокомисарят похвалил амбициозната програма за реформи, представена от руския президент Владимир Путин, която обещава нови работни места в сектора на високите технологии, 50-процентно увеличение на производителността и намаляване на пречките за бизнеса в Русия до 2020 г.

Той обаче споделя, че има "няколко примера за неотдавнашни действия на правителството, които представят една не толкова окуражаваща перспектива."

Според Де Гухт Русия не изпълнява обещанията си. Еврокомисарят, например, критикува таксата за рециклиране на автомобили, оскъпяваща вносните коли, руската забрана за внос на прасета и на живи животни от Европа, едностранното увеличаване на мита за вносни и тежките процедури за износ на дървесина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 2
Стефан А.
преди 11 години
Сякаш сме очаквали нещо друго от Русия. Сякаш Русия може да бъде реално пазарно ориентирана. 100г. плановици не се отказваш лесно от режима...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
deant
преди 11 години
"едностранното увеличаване на мита за вносни и тежките процедури за износ на дървесина."Майната му на ЕС! Аз искам такова и за нашите граници! Скоро ще ни опоскат горите и ще станем мини Сахара на балканите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Internet
преди 11 години
И на кого му пука за Карел де Гухт
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още