IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК още оценява жалбата на ЧЕЗ срещу България

Ще направим всичко според възможностите си, за да защитим правилата на единния пазар, коментира председателят на ЕК Жозе Барозу

09:41 | 04.04.13 г. 2
ЕК още оценява жалбата на ЧЕЗ срещу България

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу съобщи, че жалбата на чешката енергийна компания ЧЕЗ срещу България все още се оценява и няма решение по поставените въпроси.

Барозу направи този коментар снощи, в отговор на въпрос при посещението си в Прага, където даде съвместна пресконференция с чешкия премиер Петър Нечас, предаде БТА.

"Отнасяме се към този въпрос с голямо внимание, току-що получихме официалното оплакване, ще го разгледаме и преценим", заяви Барозу.

Той отбеляза, че на 27 март еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер прие българска правителствена делегация. "Сега трябва да направим оценка и да се уверим, че всички правила на вътрешния пазар ще бъдат спазени", допълни председателят на ЕК.

"Това е нашата позиция, ще направим всичко според възможностите си, за да защитим правилата на единния пазар", добави той. "Все още обаче оценяваме положението предвид внесеното оплакване. Ще вземем отношение след разговори с всички останали участници, за да намерим решението на този проблем", посочи Барозу.

На 29 март ЧЕЗ съобщи, че подава жалба до ЕК срещу решението на българските власти да започнат процедура за отнемане на лиценза на дружеството у нас заради съмнения за нарушения на Закона за обществените поръчки.

Още новини за ЕС четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Абе така и така няма правителство в момента, няма и за кого да се гласува. Защо не хлопнем кепенците на всички държавни институции и да прехвърлим всичко на другаря Барозу. И без това, която и партия да дойде на власт, все се кланя на Брюксел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
jelenski
преди 11 години
Борисов оставка подаде само и само да не пипа монополите, приятелите си и да не си разваля доходите. ДОЛУ ГЕРБ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още