IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pirelli близо до сделка за реорганизация на контролните структури

Производителят на автомобилни гуми планира да се съсредоточи върху ключовите брандове в Европа

15:39 | 04.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Maркo Трончети Провера контролира базираната в Милано Pirelli чрез холдинговата компания Camfin.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Maркo Трончети Провера контролира базираната в Милано Pirelli чрез холдинговата компания Camfin. Снимка: Ройтерс

Председателят на Pirelli & C SpA Maркo Трончети Провера е близо до постигане на споразумение с партньорите си относно реорганизация на контролните структури на третия по големина производител на автомобилни гуми в Европа, предава Bloomberg.

Трончети, заедно с Intesa Sanpaolo SpA, Unicredit SpA и Clessidra SGR, финализира сделката за холдинговата компания Cam Finanziaria SpA (Camfin), за да преструктурира своята структура на собственост, се казва в прессъобщение до медиите от днес.

Maркo Трончети Провера контролира базираната в Милано Pirelli чрез холдинговата компания Camfin заедно с подкрепата на други инвеститори, в това число Mediobanca SpA – най-голямата публична инвестиционна банка в Италия. Към 31 май собствеността на Трончети в производителя на автомобилни гуми възлиза на почти 26,2%, според данните на националния борсов регулатор в Италия Consob.

Председателят на Pirelli отбеляза днес, че реорганизацията на Camfin е била подтикната и от възможно изтичане на партньорството ѝ с Malacalza Investimenti. Инвестиционната компания притежава 12 на сто от Camfin и 31-процентов дял в холдинга, контролиращ Camfin.

Печалбата на Pirelli преди лихви и данъци през първото тримесечие на годината се смъкна с 16 на сто до 179,8 млн. евро, докато приходите спаднаха с 1,3% поради валутни ефекти.

Производителят на автомобилни гуми планира да се съсредоточи върху ключовите брандове в Европа, в допълнение към разширяването на пазарите извън Италия, заяви Трончети по време на автомобилното изложение в Женева през месец март.

Акциите на Pirelli, които бяха спрени от търговия през вчерашната сесия, поевтиняха с 2,6% до 8,87 евро за брой при обща пазарна оценка на компанията от 4,3 млрд. евро. Camfin от своя страна беше нагоре с 2,2% до 0,87 евро в търговията на борсата в Милано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още