IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rewe планира рекордни инвестиции през тази година

Търговският концерн ще вложи 1,6 млрд. евро в експанзия и модернизация на обектите си

13:15 | 27.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Rewe планира рекордни инвестиции през тази година

Концернът Rewe Group, вторият по големина търговец на хранителни стоки в Германия, планира през тази година да инвестира рекордно количество средства в историята си.

„Като цяло, ние очакваме да вложим 1,6 милиарда евро в разширяването и модернизирането на нашата мрежа с магазини у нас и в чужбина. Възможни придобивания ще бъдат финансирани отделно", казва изпълнителният директор на Rewe Алън Карипос в интервю за икономическия всекидневник Handelsblatt.

„Ще се случи, защото ние постигнахме нашите цели за приходите за 2013 г." През миналата година Rewe е инвестирала около 1,5 милиарда евро, като половината от тях са вложени в Германия. За да се открои по-силно от конкуренцията, Rewe иска да създаде в много от магазините си и предложение за незабравимо изживяване – с бистро, кафене или суши бар.

„Ако не сме внимателни, супермаркетите ще станат излишни", предупреди шефът на Rewe. "В края на краищата, ние сме нападнати от две страни: от онлайн търговци на дребно и от евтините магазини (дискаунтърите)“, поясни той. 

REWE Group е водещ търговски и туристически концерн в Германия и Европа. През 2012 г. Компанията отчете общи приходи в размер на 50 млрд. евро. Основаната през 1927 г. REWE има 327 000 служители и 15 500 магазина в 13 европейски държави. В родната Германия през 2012 г. Компанията е имала 226 000 служители и около 11 000 магазина, като е имала приходи от 36 млрд. евро.

В България концернът е представен чрез магазините Billa и Penny Market.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още