IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испанското правителство очаква БВП да ускори ръста до 1% през 2014 г.

Премиерът Мариано Рахой обяви данъчни облекчения и стимули за създаването на нови работни места

17:23 | 25.02.14 г.
Испанското правителство очаква БВП да ускори ръста до 1% през 2014 г.

Премиерът на Испания Мариано Рахой повиши прогнозата на правителството за икономическия растеж на страната тази година, предаде АП.

Според Рахой брутният вътрешен продукт (БВП) на Испания ще се разшири с 1% през 2014 г., докато старата прогноза беше за растеж от 0,7%. За 2015 г. се очаква растежът на испанската икономика да се ускори до 1,5%, докато предишната прогноза беше за ръст от 1,2%.

Рахой, който участва в парламентарен дебат за развитието на страната, коментира, че икономиката е „прескочила трапа“ благодарение на консервативните реформи на правителството и жертвите, направени от испанците.

„Испания тежеше на Европа, а сега е сред двигателите ѝ“, коментира той.

Испанският премиер обяви и данъчни облекчения и стимули за създаването на нови работни места заради рекордно високата безработица.

Рахой обаче не даде детайли по реформите и обясни, че промените в данъчното законодателство ще бъдат представени през юни. По думите му промените ще доведат до понижаване на данъците за 12 млн. души, включително се предвижда понижение на ставките, с които се облагат доходите под 12 хил. евро годишно.

Освен това се предвижда бизнесът, който наема нови работници, да плаща по 100 евро осигуровки на месец за първите две години от договора. Ще се изисква обаче назначените хора да се задържат на работа поне 3 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още