IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bayer отчете 23% ръст на печалбата за тримесечието

Резултатът надхвърли пазарните очаквания на фона на силното търсене за последните лекарства на немската компания

21:21 | 28.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Bayer отчете 23% ръст на печалбата за тримесечието

Печалбата на Bayer през първото тримесечие е нараснала с 23% на годишна база до 1,42 млрд. евро, надхвърляйки очакванията, на фона на силното търсене за последните лекарства на компанията и препаратите й за защита на реколтата, съобщава MarketWatch. 

Приходите от продажби на германската фармацевтична и химическа група за периода са се повишили с 2,8% на годишна база до 10,56 млрд. евро въпреки неблаоприятните валутни изменения заради силното евро. Ръстът без валутните колебания е 8,4%.

Основните лекарства на Bayer – раковите Stivarga и Xofigo, кръвното Xarelto, очното Eylea и белодробното Adempas – отчитат продажби за 598 млн. долара и допринасят основно за ръста от 2,8% в приходите от здравеопазване.

Приходите в поделението CropScience нарастват с 4,9%, подкрепени от топлото време в Европа, което е насърчило ранното засяване на посевите, както и благодарение на силните продажби в Латинска Америка.

„Уверени сме за нашето бизнес развитите до края на годината и потвърждаваме прогнозата си 2014 г.“, зааяви главният изпълнителен директор на Bayer Марийн Декерс.

За цялата година компанията потвърди прогнозата си за 5% ръст на приходите от продажби (изчистени от валутните и портфолио ефекти), като очаква и до 5% ръст на същинската печалбата преди лихви, данъци, амортизации и обезценки, която се предвижда да е с 450 млн. евро по-ниска заради силната европейска валута.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още