fallback

Lufthansa отменя 148 полета от Мюнхен

Стачката на пилотите от синдиката Cockpit на този етап не засяга полетите до София

09:30 | 10.09.14 г. 1

Заради стачка на пилотите от синдиката Cockpit Lufthansa отменя днес 110 полета от Мюнхен, съобщи Ройтерс. Засегнати ще бъдат полетите, изпълнявани от 11 до 19 часа българско време.

В този часови диапазон авиокомпанията изпълнява два полета до София, които на този етап не са засегнати от обявените стачни действия, сочи справка в сайта на Летище София.

Изпълнени ще бъдат и полетите по далечните дестинации, обясниха от авиокомпанията, като не изключват известни закъснения. Очакванията са стачката да наруши плановете за пътуване на над 13 хил. пасажери.

Исканията на пилотите са най-голямата германска авиокомпания да запази схемите за ранно пенсиониране. За трети път в рамките на две седмици пилотите, част от синдикалната организация, прекратяват работа в знак на протест.

В Cockpit членуват 5,4 хил. пилоти на Lufthansa. В авиокомпанията работят около 9 хил. пилоти.

Според изчисленията на анализатора от DZ Bank Дирк Шламп стачката днес ще коства между 2 и 4 млн. евро. Предишните две прекъсвания на работата доведоха до разходи в размер на около 10 млн. евро.

Тридневната стачка на пилотите на Lufthansa през пролетта стана причина за намаляването на приходите за първото полугодие с около 60 млн. евро.

Тук можете да проверите кои полети ще засегне стачката на пилотите в германската авиокомпания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:25 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още