IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК вероятно ще одобри бюджетите на Франция и Италия

Двете страни направиха корекции във фискалните си планове за следващата година

21:40 | 28.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК вероятно ще одобри бюджетите на Франция и Италия

Европейската комисия заяви, че вероятно ще одобри бюджетите на Франция и Италия за 2015 г., след като двете страни направиха корекции на първите си предложения, подадени по-рано този месец, съобщава ВВС.

"След като се вземат предвид допълнителната информация и подобренията, не може да се посочат случаи на особено сериозно несъответствие на правилата, заради които да отхвърлим бюджетните планове", заяви еврокомисарят по икономическите въпроси Юрки Катайнен.

Франция първоначално пренебрегна призивите на Европейската комисия за допълнителни бюджетни съкращения. Франция и Италия преговаряха с Комисията, откакто представиха своите бюджети на 15 октомври.

Първоначално Франция заложи дефицит от 4,3%, което е над ограничението от 3%. Според първото предложение целта от 3% се очакваше да бъде изпълнена през 2017 г.

От началото на финансовата криза Комисията придоби по-големи правомощия, за да се гарантира, че страните-членки отговарят на целите за дефицита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още