IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Хамбург подпалиха редакция на вестник, препечатал карикатури от Charlie Hebdo

Започнало е разследване, двама души са задържани

10:31 | 11.01.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
В Хамбург подпалиха редакция на вестник, препечатал карикатури от Charlie Hebdo

Вестник в германския град Хамбург, препечатал три карикатури на пророка Мохамед от френския седмичник Charlie Hebdo, днес сутринта стана мишена на нападение със запалителна бомба, съобщават световните агенции, цитирани от Dnes.bg.

"През прозорец на редакцията на в. "Хамбургер моргенпост" бяха хвърлени камъни и запалителна бомба, която предизвика пожар", посочи говорител на полицията. Две стаи бяха опожарени, но огънят бързо беше потушен, уточни той. 

Вестникът съобщи на уеб страницата си, че в сградата нямало хора в момента на нападението. Двама души са задържани близо до местопрестъплението, тъй като се държали подозрително.

Започнало е разследване, но все още е твърде рано да се заяви със сигурност, че нападението срещу вестника е свързано с публикуването на тези карикатури, посочил говорителят на полицията.

Вестник Bild am Sonntag пише днес, цитирайки анонимен източник от американското разузнаване, че клането в Charlie Hebdo може би е началото на вълна от нападения в Европа от терористи джихадисти.

Агенцията за национална сигурност на САЩ е засякла комуникации, в които ръководители на организацията "Ислямска държава" обявяват нови нападения, уточнява вестникът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Яаааа, американците наричат това клане и даже ни подготвят още постановки?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още