IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

RBS може да съкрати корпоративния си бизнес в Азия?

Банката вероятно ще запази част от бизнеса си в Сингапур с ценни книжа с фиксиран доход, пише Bloomberg

15:07 | 12.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
RBS може да съкрати корпоративния си бизнес в Азия?

Британската банка Royal Bank of Scotland (RBS) възнамерява да се оттегли от бизнеса си с корпоративни клиенти в Азия. По-голямата част от бизнеса ще бъде предоставена за продажба, съобщи информационната агенция Bloomberg, позовавайки се на източник, запознат с дискусиите.

Този ход би могъл да засегне около 2000 служители в Азия. Банката вероятно ще запази част от бизнеса си в Сингапур с ценни книжа с фиксиран доход, цитира агенцията вътрешен източник. RBS отказва да коментира информацията.

Директорът на RBS Рос Макюън вече нареди през февруари 2014 г. да бъде въведена радикална програма за икономии.  

Правителството на Великобритания държи мажоритарен дял от 81% в RBS, след като по време на финансовата криза от 2008 г. отпусна 72,52 млрд. долара за спасяването на институцията. Банката е под силен натиск от законодателите да префокусира дейността си, така че да наблегне на кредитиране на местния пазар. 

Частично национализираната британска банка ще бъде принудена от политиците да се съсредоточи върху кредитиране на домакинствата и бизнеса на Острова, а инвестиционните програми ще бъдат насочени вече само за нуждите на клиентите.

Базираната в Единбург RBS има рискови активи в размер на 27 млрд. паунда в Азиатско-тихоокеанския регион към края на юни от общо 551,6 млрд. паунда глобални активи. 

Междувременно през ноември стана ясно, че Royal Bank of Scotland се е върнала към печалбата след три години, в които трупаше загуби. Трезорът спечели 896 млн. лири през периода юли-септември след загубата от 828 млн. лири, реализирана преди година. Това е първата печалба за периода от три години насам. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още