IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Henkel се обяснява във вярност на Украйна и Русия

Въпреки кризата и политическото напрежение компанията няма да напусне двете страни

13:36 | 13.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Главният изпълнителен директор на Henkel Каспер Рорстед. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на Henkel Каспер Рорстед. Снимка: Ройтерс

Въпреки икономическия спад и политическото напрежение германският производител на потребителски стоки Henkel няма да обърне груб на Русия и Украйна. 

„Ние ще останем в двете страни", заяви главният изпълнителен директор на Henkel Каспер Рорстед по време на годишното общо събрание на групата. „Ние вярваме в бъдещето на двете страни", подчерта той, цитиран от DPA.

В момента обаче Русия била обременена от резкия спад в цените на петрола и наложените заради конфликта в Украйна западни санкции, и в самата Украйна икономиката се свива. И в двете страни валутите също остават под натиск. Henkel очаква за 2015 г. заради руско-украинския спор негативни ефекти върху оперативния си резултат, който ще бъде натоварен с около 100 милиона евро, призна Рорстед.

Същевременно компанията потвърди прогнозата си за 2015 г. За годината се очаква органичен ръст на приходите (тоест без валутни ефекти и придобивания или продажби) в диапазона между 3 и 5%.

Чистата печалба на привилегирована акция ще се увеличи с около десет процента, а коригираният EBIT марж "около шестнадесет процента". През предходната година този следен внимателно от анализаторите параметърът бе в размер на 15,8%.

Освен това Henkel продължава да се оглежда за цели за поглъщане. „Групата разполага с  голяма финансова сила за следващи придобивания", каза Рорстед. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
kgb_ru1945
преди 9 години
Уникално руско знаме:http://olx.bg/rusko-zname-i75021658
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още