fallback

Срещата на Еврогрупата приключи без споразумение

Предвижда се разговорите да се подновят в неделя по обяд

01:23 | 12.07.15 г. 10

Срещата на Еврогрупата в Брюксел приключи след около 9 часа преговори без споразумение и съвместно изявление, съобщи английското онлайн издание Kathimerini English в Twitter.

Предвижда се разговорите да се подновят в неделя по обяд.

Председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум коментира при излизането си от срещата, че ситуацията остава много трудна.

Той потвърди, че срещата ще продължи утре от 11 часа местно време.

„Проведохме задълбочено обсъждане на гръцките предложения. Обсъдихме въпроса за доверието и ,разбира се, финансовите въпроси. Все още е много трудно, но работата още продължава”, обобщи той, цитиран от Guardian.

Еврокомисарят по икономическите въпроси Пиер Московиси заяви в отговор на въпрос, че надежда винаги има. Други министри отказват коментар пред медиите.

Гръцкият финансов министър Евклидис Цакалотос също напусна сградата, потънал в телефонен разговор и без да коментира пред медиите, отбелязва още британският вестник.

Сред финансовите министри на държавите от еврозоната има консенсус, че Атина трябва да предприеме допълнителни стъпки, освен предложения пакет от реформи, за да ги убеди, че заслужава нова сделка, съобщи по-рано Ройтерс, като се позова на информация от двама източници.

Междувременно се появи и информация, че Германия е подготвила доклад, който предвижда временно излизане на Гърция от еврозоната, а правителството на Финландия се оказа заплашено от разпадане заради гръцкия въпрос.

Темата за Гърция може да следите тук

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:45 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още