fallback

Семейства на загиналите с полет на Germanwings искат делото да се гледа в САЩ

Близките искат най-малко по 100 000 евро компенсации от Lufthansa

11:11 | 09.08.15 г. 5
Автор - снимка
Създател

Семейства на жертвите на катастрофата със самолета на германската авиокомпания Germanwings, разбил се във Френските Алпи на 24 март, искат делото за тази трагедия да се гледа в съд в САЩ, предаде ТАСС.

Новината съобщи юристът Елмар Химул, който представлява интересите на над 30 семейства на загиналите. Ние се готвим да подадем иск в САЩ и смятаме, че това дело има всички шансове да се разглежда там, казва адвокатът, цитиран от германския в. "Билд ам Зонтаг", предаде БТА. 

Според него чрез американската съдебна система за събиране на доказателства ще се установи как е било възможно вторият пилот на самолета да бъде допуснат да управлява машината при явни психически проблеми и съответната анамнеза за тях.

В самолета загинаха 150 пътници и екипаж. Според заключенията от разследването вторият пилот Андреас Лубиц нарочно е врязал самолета в склон на Френските Алпи на път от Барселона за Дюселдорф.

В края на юли роднините на жертвите отклониха предложението на германската авиокомпания Lufthansa - компанията-майка на Germanwings за компенсации с аргумента, че не са достатъчни. Компанията беше предложила по 25 000 евро.

Близките искат най-малко по 100 000 евро и са възмутени от поведението на ръководството на компанията. Ако делото се гледа в САЩ, то съдът може да присъди доста по-големи компенсации според законодателството там, посочва адвокатът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:24 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още