IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган и Путин отново ще обсъдят "Турски поток"

Строежът на газопровода засега е замразен, тъй като Анкара и Москва не се разбраха по подробностите около него

16:29 | 23.09.15 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ердоган и Путин отново ще обсъдят "Турски поток"

Проектът „Турски поток” отново ще бъде поставен на масата за преговорите между държавните глави на Турция и Русия, става ясно от публикация в РИА „Новости”. По-късно в сряда турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде на посещение в Москва и ще се срещне с руския си колега Владимир Путин.

Основната тема в разговорите на двамата ще бъде ситуацията в Сирия и позицията на Москва, която „много е огорчила” турската страна по думите на Ердоган пред местни медии.

„По отношение на „Турски поток” се договорихме по време на визитата на Путин в Анкара (през декември 2014 година – бел. ред), но останаха несъгласувани въпроси, които ще обсъдим”, допълва още той.

Изграждането на „Турски поток” е временно замразено, след като Москва и Анкара не изгладиха някои проблеми, свързани с отстъпката от цената на газа от "Газпром" за Турция. Според руски анализатори турските власти са поискали не просто да бъдат транзитна страна на потока на руски газ към Европа, но и активно да участват в търговията му.

Заради неясното положение на проекта Газпром вече разтрогна договори с подизпълнители, а сега вниманието на руския гигант е насочено и към реализацията на разширението на "Северен поток".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
The Big One
преди 8 години
Ммм дааа,нека се уточнят, като стане екшъна скоро и народа са разбяга с кинтите, как да действат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
А в началото на санкциите колко ги бяха "нагъзили всички" тея руснаци, та фалити им врачуваха, глад, мизерия, смяна на "демоничния режим", психо/информационни/военни заплахи и атаки, но като се развъртят малко *** напред назад и един по един всички отиват да се изповядат при тиранина ...... ей тоя наистина след време ше го учат в учебниците по история, като човекът променил и освободил света от световния американски ред
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 8 години
А съвсем между другото и целото ЦРУ беше преди 3-4 дена пак там - вероятно, за да обясни на Путин колко е изолиран, зверски го е закъсал и требва да козирува на Обанго... Хуахуахаха...!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 8 години
Хааахахаха... бе към Турски поток беее...! Вече става дума за съдбата на Турция, а не за некви паноци! Патоците беха до преди неколко месеца! Сега точно за некви тръби с газ Ердоган неканен е на килимчето в Кремъл... хахаха! Също като Натаняху - още малко, и да набият чемберите на Путин в собствения му кабинет! Секретарката се видела в чудо как да ги сепарира, щот били агресивни.... муахахаха...!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още