fallback

Великобритания с четири условия за оставане в ЕС

В края на 2017 г. предстои "за" и "против" оставането на Британия в общността

14:48 | 11.10.15 г. 9

Великобритания с четири условия към Брюксел за оставането си в ЕС. Планът е разработен от премиера на страната Дейвид Камерън и неговите най-близки съюзници в кабинета, пише вестник The Telegraph.

Според изданието Лондон е изпратил свои дипломати, които да търсят подкрепа за поставените условия сред останалите 27 членки на Общността в навечерието на планирания за края на 2017 г. референдум „за“ и „против“ оставането на Лондон в Общността.

Първата точка, за която настоява Лондон е „ясно изявление“ на органите на ЕС, че Великобритания ще бъде пощадена от всякакво участие в изграждането на „Европейска свръхдържава“.

На второ място е „официално изявление“ на Брюксел, че еврото не е единна европейска валута.

В третия параграф се явява необходимостта от даване на правомощия на националните парламенти, които им позволяват да отхвърлят всяка директива на Брюксел, насочена към промяна на съществуващите закони на ЕС. Последното четвърто условие на Лондон е, че ЕС трябва да премине в структурна реорганизация, която ще защити деветте страни от ЕС извън еврозоната, от господството на останалите 19. В началото на следващата седмица във Вeликобритания започва кампания, която да убеди избирателите да гласуват „за“ оставане в ЕС. Евроскептиците на Острова вече стартираха две кампании в подкрепа на излизането на Лондон от Общността.

Още подобни новини в сайта на Bulgaria on Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:58 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още