IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Shell реорганизира бизнеса си за бъдещото придобиване на BG Group

Най-голямата петролна компания в Европа ще управлява бизнеса си с природен газ като „самостоятелна организация“

11:38 | 03.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Royal Dutch Shell Plc обяви организационни промени в бизнеса си, като част от подготовката си за най-голямото придобиване в историята на компанията и на фона на очаквания от компанията продължителен спад на цените на петрола, съобщава Bloomberg.

Най-голямата петролна компания в Европа ще управлява бизнеса си с природен газ като „самостоятелна организация“, като Маартен Ветселаар ще стане директор по интегрирания газов бизнес и член на управителния съвет, заяви Shell във вторник. Марвин Одъм, понастоящем директор на подразделението на компанията Upstream Americas,

ще ръководи новото подразделение Unconventional Resources, което обхваща петролните и шистовите дейности на американския континент.

Освен това Shell повиши оценката си за икономии от синергии за придобиването на BG Group с 1 млрд. долара до 3,5 млрд. долара. Компанията цели общи икономии на разходите от 11 млрд. долара през тази година, включително намаляване с 10% на оперативните разходи и с 20% на капиталовите разходи, се посочва в обявлението. Shell планира да продаде активи за 20 млрд. долара през двете години до края на 2015 г. и потвърди, че планира да се освободи от активи за още 30 млрд. долара от 2016 до 2018 г. след придобиването на BG Group.

Цената на петрола сорт Брент, при която нетната стойност на активите за сделката с BG достига равновесна точка, е по средата между 60 и 70 долара за барел, каза още компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още