IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унгария обяви извънредно положение за цялата си територия

Будапеща мобилизира още 1500 войници по границите си

17:19 | 09.03.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Шандор Пинтер. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Шандор Пинтер. Снимка: архив Ройтерс

След като от полунощ няколко страни от т. нар. балкански маршрут – Словения, Хърватска, Сърбия и Македония, затвори границите си за бежанците, освен по правилата на Шенген, сега на решението реагира и Унгария.

По време на извънредна пресконференция вътрешният министър Шандор Пинтер обяви, че правителството обяв ява извънредно положение за цялата територия на страната. „Заради миграцията обявяваме налагането на извънредно положение“, предава Ройтерс. 

Това било нужно условие, за да се мобилизират допълнително още 1500 войници. „Унгария възнамерява да засили защитата на границите си“, поясни министърът. Полицията и армията трябва да подсилят защитата, според Пинтер като превантивна мярка. По думите му реакцията на бежанците, които се струпват в директните съседи на Унгария, не може да бъде предугадена.

Той добави, че Словения, Хърватия и Сърбия са предприели мерки с цел да ограничат броя на мигрантите, получаващи позволение да преминават през техните граници. Пинтер каза още, че унгарската страна също така извършва приготовления по границата си с Румъния, за да бъде в състояние, ако се наложи, да издигне ограда там в рамките на десет дни.

Унгария вече построи преградни съоръжения по границите си със Сърбия и Хърватия.

Всичко за кризата с бежанците в Европа четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 13 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Ба^ти съюза, бах^ти ценностите, бах^ти гов^нярската либе^растка безмозъчна вакханалия! Един кани, идин гони, едни строят огради, едни си питат ура... Германската кобила Мути си сложи нашийник и даде повода на Буба Реджеб - като в долнопробен садо-мазо дето ги снимат некъде из моряшките бордеи на Хамбург...!!! Турция, която с армия и спецчасти изтърбуши редакциите на две независими медии, освен една планина пари, получи и ускорена процедура за прием в ЕС!!!! От другата страна на едно море, в една страна се разхождат тумби от нацисти, наречени батальони, вече в униформи, но още с маски и вече не с тояги, а официално въоръжени, без да е ясно на никого нито там, нито в Европа, на кого служат и се подчиняват, но и тази ко^чина я гласят за член ... пак на онова, дето и ние сме му....!!!! Баааахти пор^нографията, *** ценностите, *** поколението, което се отгледа на тоя континент! Содом и Гомор! И такъв ще му е краят... заслужен!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още